Our genius is valves ®
Tate-Modern-case

Tate Modern Project

Project Overview

Location

London, UK

Client

Tate

Main Contractor

Mercury

Distributor

BSS

Architect

Herzog & De Meuron

Specification

Dominators and general valves

Crane Fluid Systems has supplied Dominators and a selection of general valves for the new extension at the Tate Modern, The Tate Project, situated on the banks of the River Thames, South-East London.

Tate Modern was designed for an annual audience of two million visitors, but receives around five million, putting pressure on existing facilities. The expansion will create a less congested, more welcoming environment, at the same time doubling exhibition and display space and enabling the gallery to show more of their Collection. There will also be more cafés, terraces and concourses in which to meet and unwind.

The new development will continue to bolster the growth of the borough. A public walkway through the building will make possible a direct route from the City to the heart of Southwark and there will be two new public squares to the south and west of the building. To the east, a new planted area will be created especially for the use of the local community and staff.

 

Related Projects
ritz-carlton
Leisure
The Ritz-Carlton, Jordan

A luxury hotel comprising 228 guest rooms, 34 of which are spacious suites.

DownloadRead Case Study
st-barts-london
Medical
St Barts Hospital, London

Supplying 300 Peak Pro Dominators to London’s oldest hospital

DownloadRead Case Study
University of Birmingham
Education
Molecular Sciences Building, University of Birmingham

Crane Fluid Systems have supplied DPZV valves for the construction of the new Molecular Sciences building at University of Birmingham.

Read Case Study
crane2137
Commercial
Wenlock Works

Crane Fluid Systems have supplied Dominator Peak Pro manifold assemblies to Wenlock Works, a major refurbishment in Shepherdess Walk, Shoreditch, London N1.

DownloadRead Case Study
beirut
Leisure
ABC Verdun, Beirut

A $300M development, comprising a 10,000m2 ABC department store as well as housing 6,000m2 of entertainment & leisure facilities and 1,800 m2 of garden space, fronted by boutique retailers and cafe seating.

DownloadRead Case Study